Naturterapi

Naturterapi er en nænsom og yderst effektiv terapiform, der inviterer til ro, fordybelse og refleksion. Du opnår gode resultater i forhold til løsningen af dit problem, samtidig med at du øger dit fysiske og mentale velbefindende. Du kan vælge mellem naturterapisessioner fra 2-6 timers varighed. Vi aftaler sammen i hvilket naturmiljø sessionen skal foregå.

I naturterapi arbejder vi bl.a. med din nuværende tilstand og grunden hertil. Vi har fokus på den tilstand, du ønsker at opnå. Vi undersøger sammen den adfærd, som problemet giver dig, og hvilke effekter det har på dit syn på dig selv og dit liv. Vi finder frem til hvilke ressourcer og evner, som du allerede er i besiddelse af. Vi er åbne overfor om, der er nye mestringsstrategier, som vil kunne afhjælpe dit problem. Vi fokuserer på hvilken læring, der nu er tilgængelig for dig, som kan være medvirkende til at øge din bevidsthed om dig selv.

Naturterapi har følgende virkninger, og bidrager til at::

Opmærksomheden udhviles. Naturen har en evne til til at aflaste vores mentale og opmærksomhedsmæssige ressourcer, da vi ikke er nødsagtet til at bruge vores vanlige fokuseret og styret form for opmærksomhed.

Nervesystemet afspændes. Når vi bevæger os i naturen sænkes pulsen og blodtrykket og niveauet af stresshormoner aftager. Det udløser en afslapningsresponsen, der nedregulere vores nervesystem.

Evnen til problemløsning styrkes. Problemløsning involverer bevidst tænkning og mere komplekse problemer kræver ubevidst tænkning. Sidstnævnte kræver, at vi lader kognitive og mentale processer arbejde uforstyrret, mens vi bevidst foretager os noget, der ikke kræver direkte eller bevidst tænkning. Ophold i naturen hvor vi giver slip på problemer vil ofte fremme ubevidst tænkning. Derfor finde du ofte løsningen på et problem på en gåtur o.lign. Den friske luft til hjernen og bevægelse forbedrer vores kognitive ressourcer og kvikker os op.

Bedre humør. Naturlige omgivelser udløser positive følelser. Vi har indbyggede neurokemiske mekanismer, der belønner os med dopamin og serotonin, når vi kigger på naturlandskaber.

Øget selvbevidsthed og mening med tilværelsen opnår du gennem denne terapiform og naturoplevelserne, hvor du har mulighed for at finde ind til det som er meningsfuld for dig.

Naturlig bevægelse som man gør i naturen forebygger og modvirker stress. Motion i naturen foregår ofte med en moderat eller lav intensitet, hvilket er mest optimal, hvis du er meget stressbelastet.